Bekijk hier de acutele evenementen in Sneek

Weduwe Joustra

Distilleerderij waar sinds 1864 Beerenburg wordt gemaakt volgens het originele receptuur. Kom een keer kijken, in één van de oudste panden (anno 1484) van Sneek, waar al meer dan 140 jaar Weduwe Joustra Beerenburg wordt gemaakt. Geniet niet alleen van de sfeer, maar uiteraard ook van de Beerenburg, die écht lekkerder smaakt als je zelf in Sneek bent geweest. Wilt u ook een bezoek brengen aan de distilleerderij, dan moet u even een afspraak maken.
In de straat van het Kleinzand, gelegen aan een gracht, staan vele oude herenhuizen en winkelpanden. Een aantal van deze huizen zijn rond 1790 gebouwd in de Lodewijk XVI-stijl, meestal in opdracht van rijke koopmannen

Weduwe Joustra, Kleinzand 32, 8601 BH Sneek

Stadhuis 
Het Stadhuis is gebouwd in 1478 en is vooral bekend als 18e eeuws monument in de Rococostijl. Het gebouw is meerdere keren vernieuwd en uitgebreid. Echter wel met behoud van het barokke bordes uit 1745. Naast de vele prachtige aspecten van het stadhuis is ook de helm van Grutte Pier, die in 1520 in Sneek overleed, hier te vinden. 

Stadhuis, Marktstraat 15, 8601 CR Sneek

Martinikerk
Dit kerkgebouw is oorspronkelijk in de 11e eeuw uit turfsteen opgetrokken. Omstreeks 1300 werd het toenmalige bouwwerk vergroot en voorzien van een imposant westwerk bestaand uit drie torens. Binnen de muren van de kerk rust volgens de overlevering het gebeente van de op 28 oktober 1520 gestorven Grutte Pier. Het kerkorgel is van de beroemde orgelbouwer Schnitger uit 1710. De kerk is in de zomer regelmatig geopend voor publiek en natuurlijk ook tijdens de normale diensten. 

Martinikerk, Grote Kerkstraat 9, 8601 ED Sneek

Fries Scheepvaart Museum
Het Fries Scheepvaart Museum is een veelzijdig museum over de historie van de Friese scheepvaart van de 17de tot de 20ste eeuw. Behalve veel van de Friese scheepvaart en scheepsbouw geeft het museum een beeld van de watersport uit de 19de en 20ste eeuw en van de woon- en leefcultuur van kooplieden en schippers uit Sneek en de Friese Zuidwesthoek.
Geopend: maandag t/m zaterdag van 10.00 - 17.00 uur, zondag van 12.00 - 17.00 uur.

Fries Scheepvaartmuseum, Kleinzand 14, 8601 BH Sneek

Nationaal Modelspoormuseum
Met ruim 5000 modellen bezit het modelspoormuseum de grootste collectie modeltreinen van Europa. Verder zijn er veel rijdende banen die u zelf kunt bedienen. De bezoekers kunnen zelf met banen spelen. Ook kunt u op een computer met de HSL rijden. Een bezoek aan het museum is leerzaam voor jong en oud. Regelmatig zijn er nieuwe thematentoonstellingen te zien. Gevestigd in het fraai gerestaureerde stationsgebouw van Sneek.
Openingstijden: maandags gesloten, dinsdag t/m zondag 13.00 - 17.00 uur; zaterdag van 10.00 - 17.00 uur.

Modelspoormuseum, Dr Boumaweg 17b, 8601 GM  Sneek, 

R.K. Sint Martinus Kerk
De Sint-Martinuskerk is de R.K. neogotische pseudo-basilikale kruiskerk in Sneek en is gewijd aan de heilige Martinus van Tours. Het bouwwerk uit 1872 werd ontworpen door de architect Pierre (P.J.H.) Cuypers, bekend van het Centraal Station en het Rijksmuseum in Amsterdam. Het is echter onvoltooid gebleven. De kerk heeft geen toren. Het kerkorgel uit 1891 werd gebouwd door Maarschalkerweerd & Zoon uit Utrecht. De gebrandschilderde ramen zijn gemaakt door F. Nicolas.
De kerk is door de week regelmatig open, zodat belangstellenden de kerk kunnen bezichtigen en natuurlijk ook tijdens de normale diensten.

Parochiekerk, Singel 62, 8601 AL Sneek,